Chebakia

Recepten van koekjes...

Moderator: Moderator's

Chebakia

Ongelezen berichtdoor Saloua » 30 nov 2004 01:02

1 kilo meel
150 gram roomboter
1/5 theeglas azijn
1/5 theeglas olijfolie
1/5 theeglas rozenwater (Almazha)
1 bakpoeder
2 liter honing (voor indampen)

* Meel met roomboter goed mengen. Daarna doe je de rest van de ingrediënten erbij. Je moet het deeg goed kneden. Het deeg is dan heel hard, maar zo hoort het ook!

* Nadat je dit deeg heel goed gekneed hebt, ga je dit uitrollen tot een dunne laagje (veel dunner dan pizzadeeg!). En dan ga je dit laagje uitsnijden in chebakia vormpjes

* Nadat je dit gedaan hebt ga je de chebakia in olie baken tot het een heel lichte bruine kleurtje heeft gekregen.

* Als laatst ga je de honing verwarmen (op een zachte vuurtje) en daarna de in olie gebakken chebakia in de warme honing ongeveer 2 à 3 minuten indampen.


Eet smakkelijk en veel succes bij het maken van Chebakia!
En natuurlijk wensen we iedereen een gezegende Ramadan toe!
Avatar gebruiker
Saloua
Administrator
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 nov 2004 23:18

Ongelezen berichtdoor Typetje » 21 sep 2006 14:40

Ik heb nou wel 5 verschillende recepten voor hetzelfde koekje gevonden??
Maar ik vind die met sesamzaadjes toch lekkerder, ik vind er moeten sesamzaadjes opzitten, dat recept vond ik hier onder recepten bij ramadangerechten. Die heb ik gistermiddag gemaakt, hmm.
Afbeelding
Het leven begint op het moment waarop je je niets meer aantrekt van wat anderen van je vinden!!
Afbeelding
Avatar gebruiker
Typetje
 
Berichten: 134
Geregistreerd: 29 aug 2006 09:50
Woonplaats: Den Haag
Moslim(a): ja


Keer terug naar Koekjes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

cron