Appeltaart

Recepten van koekjes...

Moderator: Moderator's

Appeltaart

Ongelezen berichtdoor Saloua » 30 nov 2004 00:50

Ingredienten:
500 gram bloem
wat zout
suiker
1 ei
ca. 250 gram boter
scheutje melk
3-4 appels (bij voorkeur zure/zurige en wat stevigere appels)
(evt.) geraspte citroenschil
wat citroensap
rozijnen
kaneelpoeder
heel klein beetje rum
(evt.) kruidnagel


Bereiding:
Circa 500 gram bloem, wat zout, lepel suiker, eitje, flink veel (ca 250 gr) boter of voor de pietlutten margarine, lauw of gesmolten, scheutje melk. Kneden tot stevig aanvoelend deeg, eventueel wat meer melk toevoegen.
Afkoelen in koelkast.
+ Het is ook heel lekker om een citroenschil (in geraspte vorm:-) door het deeg te doen.
3-4 appels schillen, boren, halveren, en meteen met citroensap insmeren tegen het verkleuren.
De schillen met heel weinig water opzetten, na 10 min zeven. De andere appels in kleine stukken snijden en aan moes toevoegen. Plus rozijnen, kaneelpoeder, suiker, heel klein beetje rum, evt. kruidnagel. Opzetten, ca 10 min, maar opgepast: geen dunne moes maar grove, er moeten nog steeds appelstukken inzitten.
Vorm invetten, laag deeg erin, dikke moes, versieren met platte repen deeg.
In flink hete oven totdat bovenkant bruin is.Een beetje laag in de oven zodat de bodem gaar wordt. Op laatst nog insmeren met mengsel van water, veel suiker, en kaneel.
Voor de gevorderden: maak wat grove moes en vul een laagje in de vorm.
Snijd 4 halve appels in dunne plakjes (niet in dwarsrichting) en leg deze op het moes. Een beetje scheef aandrukken geeft, na insmering met water/suiker/kaneel mengsel, een mooi uiterlijk.
Avatar gebruiker
Saloua
Administrator
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 nov 2004 23:18

Keer terug naar Koekjes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten

cron