Pagina 1 van 1

Mlawi met uitjes ?

Ongelezen berichtGeplaatst: 23 sep 2007 17:46
door selma_
mlawi met uitjes? ooit gegeten was super lekker, weet iemand het recept!?

Ongelezen berichtGeplaatst: 23 sep 2007 21:48
door asraaa
wat is mlawi

Ongelezen berichtGeplaatst: 23 sep 2007 22:13
door darsalam
Dit is mlawi heet ook lemsemen

Afbeelding

Ongelezen berichtGeplaatst: 24 sep 2007 21:54
door asraaa
oohh dat ken ik inmiddels wel :) thnx

Re: Mlawi met uitjes ?

Ongelezen berichtGeplaatst: 25 sep 2007 13:05
door darsalam
selma_ schreef:mlawi met uitjes? ooit gegeten was super lekker, weet iemand het recept!?

je kan die ook met gehakt maken is ook leker .
als je die recept wil laat me hetdan weten ?

Ongelezen berichtGeplaatst: 26 sep 2007 16:56
door asraaa
salaam alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh

ik wil wel dat recept darsalam :) heb k weer wat te doen

Ongelezen berichtGeplaatst: 28 sep 2007 11:59
door darsalam
Ingrediƫnten:
- 1kg bloem
- een handje fijne smid
- 2 tl zout
- 1 tl verse gist
- water om mee tekneden

Vulling:

- ong 700 gr gehakt
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 bosje kosbar (koriander)
- 1 tl peper
- 2 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- zout naar smaak
- eventueel geraspte kaas


Bereidingswijze:
Ga als volgt te werk
Het deeg kneden zoals je een brooddeeg kneedt, tot een soepele deeg, niet te slap. Maak hier 12 bolletjes van. Dan laat je dat even rusten.
Je gaat het gehakt mengen met de gerapte ui, fijngesneden of gemalen koriander, de kruiden, en dit kneed je goed samen. Daarna pak je een bolletje, je vet je werkplaats met olie in, zo ook de bolletjes. Je plet het bolletje een beetje, dan pak je gehakt, en die plet je er ook op. En die duw je dan een beetje uit samen met het deeg, tot een circel. (En als je wilt kan je er een beetje geraspte kaas over geen strooien) Het deeg mag niet te dun zijn! Dan vouw je het tot een vierkantje, en dat doe je ook met rest. Als je klaar bent, verwarm je een koekenpan en dan druk je die msemen een klein beetje groter uit, en dan bak je ze op een zacht vuurtje gaar. Het is het lekkerst als het warm

Ongelezen berichtGeplaatst: 29 sep 2007 14:07
door ilahi
hmmm, k akn het wel maken maar niet heel prefect, maar me mamie maakt het heeeeeeeeeeerlijk en super!!!

Ongelezen berichtGeplaatst: 29 sep 2007 21:46
door asraaa
dankjewel darsalam. ik laat je binnenkort het resultaat weten inshaAllah

Ongelezen berichtGeplaatst: 29 sep 2007 21:47
door asraaa
ohja ff een vraagje moet je dat gehakt al voorgebakken hebben? wordt het wel gaar zo??

Ongelezen berichtGeplaatst: 29 sep 2007 21:56
door bento-islam
ik vindt het beter wanneer het voorgebakken is want die deeg is snel gaar omdat hij ook zo dun is dus eerst een beetje voorbakken en laat afkoelen en erop maar we wchten af hoe darsalam het doet

Ongelezen berichtGeplaatst: 02 okt 2007 21:56
door asraaa
ja..zoiets dacht ik al.
wat vindt darsalam?? :)

Ongelezen berichtGeplaatst: 02 okt 2007 22:02
door darsalam
Aassalaamo3alaikom wa ra7matollahi wa barkatoh
Ja vind ik ook

Ongelezen berichtGeplaatst: 02 okt 2007 22:10
door bento-islam
nou gelukkig heb ik niks verkeerd gezegd [b]darsalam

Ongelezen berichtGeplaatst: 02 okt 2007 22:11
door darsalam
hhhhh anders was ik langes gekomen met een sirit hhh