EEN VERHAAL OVER DE KORAN

Ben je een dromer, mijmeraar of een taaltovenaar? Kom en spring in de wereld van verhalen.

Moderator: Moderator's

EEN VERHAAL OVER DE KORAN

Ongelezen berichtdoor fatima51 » 06 jun 2008 20:32

Onderstaand verhaal las ik zojuist op Internet (http://islam-moslims)


Waarom lezen we de Koran, zelfs wanneer we geen woord Arabisch begrijpen?

Hier is een mooie verklaring.Een oude Amerikaanse moslim leefde op een boerderij in de bergen van Oost – Kentucky met zijn jonge kleinzoon. Elke ochtend stond Grootvader vroeg op en zat de Koran te lezen in de keuken. Zijn kleinzoon wou net zoals hem zijn en probeerde hem na te doen in alles.Op een dag vroeg de kleinzoon, “Grootvader! Ik probeer net zoals jij elke dag de Koran te lezen net zoals jij, maar ik begrijp er niets van en ik vergeet alles nadat ik het Boek toesla. Wat is er zo goed aan het lezen van Koran?De Grootvader, die steenkool in de oven aan het leggen was, draaide zich om en zei, “Neem deze steenkoolmand naar de rivier en breng ze gevuld met water terug.”

De kleinzoon deed wat hem werd gevraagd, maar al het water lekte uit de mand voordat hij terug thuis kwam. De Grootvader lachte en zei, “Je zult de volgende keer wat sneller moeten lopen!” en stuurde hem terug naar de rivier met de mand om nog eens te proberen. Deze keer liep de jongen sneller, maar de mand was toch weer leeg voordat hij aankwam. Buiten adem vertelde hij aan zijn Grootvader dat het onmogelijk was om water in een steenkoolmand de dragen, en hij ging in de plaats daarvan een emmer halen.De oude man zei, “Ik wil geen emmer water, ik wil een steenkoolmand water. Je probeert gewoon niet genoeg.

Op dat moment wist de kleinzoon dat het onmogelijk was, maar hij wou zijn grootvader laten zien dat hoe snel hij ook liep de steenkoolmand altijd zou leeglekken voordat hij terugkwam. De jongen vulde de mand opnieuw in de rivier, liep zo hard als hij kon terug, maar opnieuw was de mand leeg. Buiten adem, zei hij, “Kijk Grootvader! Het is nutteloos!”“Dus je denkt dat het nutteloos is?” zei de oude man, “Kijk naar de mand.”

De jongen keek naar de mand, en voor de eerste keer besefte hij dat de mand anders was. Eerst was het een vuile, oude steenkoolmand, maar nu was ze mooi proper, vanbinnen en vanbuiten.“Zoon, dat gebeurt er als je de Koran leest. Je zult misschien niets begrijpen en je niets herinneren, maar als je ze leest zul je zowel vanbinnen als vanbuiten veranderen. Dat is wat Allah doet in ons leven.”

wa salaamo alaykoem

Fatoma
Voorwaar de enige godsdient bij ALLAH is de ISLAM
fatima51
 
Berichten: 614
Geregistreerd: 20 jan 2008 16:07
Moslim(a): ja

Re: EEN VERHAAL OVER DE KORAN

Ongelezen berichtdoor huda » 18 jun 2008 23:29

selamun aleykum,

dit verhaal kende ik al ,maar het is prachtig om het weer te lezen,ik vertel het soms ook aan anderen ....dankjewel voor het plaatsen
:loveit:
ONDERSCHAT DE KLEINE ZONDEN NIET,GROTE BERGEN ONTSTAAN UIT KLEINE STEENTJES.


De meest geliefde daad bij Allah is een daad die aanhoudend is,ookal is het maar weinig....
Avatar gebruiker
huda
 
Berichten: 80
Geregistreerd: 19 maart 2007 23:03
Woonplaats: ergens op deze wereld
Moslim(a): ja


Keer terug naar Verhalen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 21 gasten

cron