Geef nooit op!!

Ben je een dromer, mijmeraar of een taaltovenaar? Kom en spring in de wereld van verhalen.

Moderator: Moderator's

Geef nooit op!!

Ongelezen berichtdoor oude-lid » 27 dec 2013 22:58

Geef nooit op!!

Een man stond vroeg op voor het Fajr- gebed. Hij kleedde zich aan, deed zijn woedoe en ging op weg naar de moskee. Onderweg viel hij en zijn kleding werd smerig. Hij stond op en ging helemaal terug naar huis. Eenmaal thuis kleedde hij zich om, deed opnieuw de wassing voor het gebed en ging weer richting moskee. Maar precies op dezelfde plek viel hij weer, en weer werden zijn kleren smerig. Hij ging weer terug naar huis, deed nog een keer schone kleren aan en verrichtte nog een keer de wudu, om daarna weer op weg te gaan naar de moskee, voor het ochtend- gebed.

Buiten kwam hij een man tegen met een lantaarntje/lampje. Hij vroeg hem wie hij was. De man antwoordde: “Ik zag dat je 2 keer op weg ging naar de moskee en allebei de keren viel. Ik dacht, ik geef je een lichtje, zodat je niet nog eens zal vallen. Hij bedankte hem en samen liepen ze naar de moskee. De man met het lampje ging de moskee niet in. De ander vroeg hem mee te gaan, om samen te bidden, nogmaals, maar telkens weigerde de man met de lamp. Uiteindelijk vroeg hij hem: “maar waarom niet, waarom kom je naar de moskee maar wil je het gebed niet verrichten?”

Tenslotte kreeg hij antwoord: “Ik ben Shaytaan.” De eerste man was geshockeerd! Hij kon geen woord meer uitbrengen. Shaytaan sprak verder: “Ik was het die je liet vallen, onderweg naar de moskee, ik wilde voorkomen dat je het gebed in de moskee ging doen. Ik dacht als je vies wordt ga je naar huis en blijf je thuis. Maar jij ging opnieuw je wassing verrichten en nog een keer op weg naar de moskee, hiervoor vergaf Allah je al je zonden, ik kon dit niet uitstaan. Dus liet ik je nog een keer vallen, op dezelfde plek. En jij gaf niet op, je had nog steeds dezelfde intentie, namelijk het verrichten van het ochtend- gebed in de moskee. Toen was ik bang om je voor de derde keer te laten vallen. Allah had nu niet alleen jou vergiffenis geschonken, maar ook alle mensen die tot jouw huishouding behoren, zoveel zonden waren vergeven. Ik dacht, als ik je nu weer laat vallen, voor de derde keer dus, en jij je weer gaat verschonen en wassen en voor de vierde keer op weg gaat naar de moskee, misschien vergeeft Allah dan wel alle inwoners van jouw dorp. En omdat te voorkomen besloot ik je te begeleiden naar de moskee, om er zeker van te zijn dat je moskee schoon en wel zou bereiken.”

De les van dit verhaal:

Laat Shaytaan je niet tegen houden, heb je de intentie om een goede daad te verrichten, doe dan je uiterste best om het te verrichten, geef niet op, ook al moet je (steeds) opnieuw beginnen. Want je weet maar nooit hoeveel meer je beloning zal zijn door de moeite die je ervoor moet doen, hoe harder je ervoor werkt, hoe groter de beloning inshaAllah.

Dit is zeker de harde waarheid. Want je zult altijd beloond worden.
oude-lid
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 18 nov 2013 22:36
Moslim(a): ja

Re: Geef nooit op!!

Ongelezen berichtdoor aicha1 » 28 dec 2013 19:52

prachtig om dit te lezen, mag ik vragen hoe kom je aan dit verhaal?
Afbeelding
Avatar gebruiker
aicha1
 
Berichten: 1967
Geregistreerd: 15 okt 2005 16:56
Moslim(a): ja


Keer terug naar Verhalen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google en 22 gasten

cron